Grade cu violet, galon aplicat și Romb – 2nd Engineer
100.00 lei
- Second Engineer
- Romb / inserții violet
- Conforme cu standardele internaționale
- Dimensiunile sunt de 10 cm lungime și 6 cm lățime
- Epoleții au galon aplicat din fir auriu metalic de 1 cm lățime
- Pretul afișat este pentru o pereche de grade și conține TVA
Top Quality Comanda Acum
Grade cu violet, galon aplicat și Romb – 2nd Engineer
Gradele sunt confecționate cu foarte mare atenție pentru a îndeplini cele mai exigente standarde de calitate. Galonul metalic auriu este de foarte bună calitate.
Materialul mov de pe
Epoleții fac parte din uniforma de zi cu zi a navigatorilor.
Tot timpul la bordul navei cât și în fața autorităților toți navigatorii trebuie să aibă o uniformă prezentabilă pentru a impune un respect preliminar.
Epoleții galon aplicat sunt foarte apreciați de către autoritățile competente care fac verificări și derulează inspecții cât și de toți colegi de la bordul navei.
Despre culoare violet de pe epoleți:
Istoria culorii violet și asocierea ei cu inginerii are o origine oarecum misterioasă, iar unele povești sunt de o veridicitate îndoielnică.
Un fapt verificabil este că inginerii Marinei comerciale britanice se deosebesc de alte tipuri de ofițeri prin culoarea violet de pe insertiile de sub galoanele aplicate pe epoleții ofițerului, o caracteristică încă obișnuită pe anumite uniforme de astăzi.
De asemenea, se spune că și Corpul Militar Regal al Inginerilor purta banderole violet pentru a se distinge ca membri ai profesiei lor. Transpirația și apa sărată din mediul lor de lucru au făcut ca vopseaua de la banderolele de brațe să li se infiltreze în piele, vopsind pielea violet. Acești ingineri au fost foarte respectați și recunoscuți ca oameni dedicați, asigurându-se întotdeauna că au făcut tot ce le stătea în putere pentru a repara daunele suferite de nave, permițând pasagerilor mai mult timp pentru a scăpa în siguranță. Prinși în eforturile lor de salvare, inginerii au făcut adesea sacrificiul suprem și s-au scufundat în adâncuri împreună cu navele eșuate.
O altă poveste cunoscută este legată de fundalul violet de pe însemnele de grad purtate de ofițerii inginerilor marini britanici. În jurul anului 1865, inginerii navali britanici purtau fundal violet pe însemnele lor de grad pentru a-i deosebi de alți ofițeri, iar acest lucru a devenit obișnuit printre ofițerii mecanici ai Marinei Comerciale Britanice când au început să poarte uniforme. Se spune că acești ofițeri, distinși prin însemnele lor violet, se aflau la bordul Titanicului și au rămas la bord pentru a întârzia scufundarea navei. O variantă a acestei povești susține că violetul a fost de fapt dăruit de regele George al V-lea corpului de ingineri după sacrificiul și eroismul lor în sala mașinilor Titanicului, deși această poveste este aproape sigur o legendă.
Pentru mai multe modele de grade vă recomandăm categoria noastră de GRADE pentru NAVIGATORI.
Vă așteptăm și pe pagina noastră de facebook Mapa Navigatorului.
Informații suplimentare
Greutate | 0.1 kg |
---|---|
Dimensiuni | 10 × 6 × 1 cm |
Pictogramă |